Torty i ciasta domowe tradycyjne – z produktów naturalnych.
tel. 506-042-583 codziennie od 8.00 do 22.00, email: ciasta.elblag@gmail.com
facebook ciasta.elblag
NIP 578 255 69 60 konto nr. 74 1020 1752 0000 0602 0258 8721
siedziba Elbląg ul. Robotnicza 244/12
możliwość dowiezienia ciast i tortów do odbiorcy .
Koszt usługi plus produkty od 120 zł – do 140 zł za dużą blaszkę .
Zapraszamy do składania zamówień.
GALERIA MOICH CIAST (aktualizacja strony 20.12.2024)
56. Sernik tiramisu – pyszny sernik na spodzie z herbatników i z biszkopcikami nasączonymi czarną kawą. Na wierzchu bita śmietana z serkiem mascarpone. Całość posypana kakao.
55. Ciasto snikers – biszkoptowy, kakaowy spód, na nim prażone orzeszki ziemne w karmelu. Następna warstwa to bita śmietana przykryta zapieczoną bezą.
54. Piernik przełożony czekośliwką polany białą czekoladą z orzeszkami.
53. Seromakowiec – ser w połączeniu z makiem na kruchym kakaowym cieście z dodatkiem słodkiej brzoskwini.
52. Drożdżówka z makiem – ciasto drożdżowe z mielonym makiem i bakaliami bez olejków zapachowych, polane lukrem cytrynowym.
51. Kostka jagodowa – biszkopt z warstwą aksamitnego kremu budyniowo-śmietankowego, warstwą musu jagodowego przełożony biszkoptem i polany polewą czekoladową posypaną wiórkami kokosowymi. Na wierzchu kostki rozetka z kremu śmietankowego.
50 . Sernik z musem piernikowym – sernik na kruchym cieście przełożony powidłami śliwkowymi i musem czekoladowym o smaku piernikowym. Całość posypana orzeszkami.
49 . Rolada biszkoptowa – rolada nadziewana czekośliwką i bitą śmietaną z mascarpone. Całość posypana wiórkami z czekolady.
48 . Malinowa chmurka – galaretka z malinami na kruchym cieście przykryta bitą śmietaną z maskarpone i zapieczoną bezą z płatkami migdałowymi.
47. Pianka truflowa – kakaowy biszkopt z frużeliną wiśniową, kremem truflowym i pianką wiśniową. Całość pokryta polewą z czekolady.
46. Ciasto mus owocowy – czekoladowe ciasto przykryte warstwą musu z białej czekolady i warstwą musu owocowego. Mus owocowy może być borówkowy lub malinowy, truskawkowy, brzoskwiniowy, jagodowy.
45. Ciasto murzynek – murzynek tradycyjny przełożony frużeliną borówkową, bitą śmietaną z mascarpone. Całość udekorowana posypką kakaową.
44. Ciasto piernikowy sernik – piernik na bazie naturalnego miodu przełożony warstwą powideł śliwkowych i masą sernikową. Górna warstwa to bita śmietana z mascarpone. Całość posypana wiórkami czekolady i płatkami migdałowymi.
43. Ciasto orzechowe marzenie – orzechowy biszkopt na bazie orzechów włoskich przełożony masą maślaną z dodatkiem rumu i karmelu. Wierzchnią warstwę stanowi kakaowy biszkopt przykryty waflem nasączonym polewą czekoladową i posypany płatkami czekoladowymi.
42. Ciasto jabłecznik babciny – kruche ciasto z warstwą rozdrobnionych lekko kwaskowatych jabłek z domieszką cynamonu, przykryte warstwą kruchego ciasta, posypane cukrem pudrem .
41. Ciasto chałwowe – Biszkopt przełożony masą maślaną nasączoną alkoholem z dodatkiem pokruszonej chałwy. Wierzch ciasta posypany kakao. Polecamy dla lubiących chałwę.
40. Ciasto mango – czekoladowy biszkopt przełożony musem z mango i warstwą bitej śmietany z kawałkami białej czekolady. Całość polana pyszną agrestową galaretką.
39. Ciasto orzechowiec (krówka) – kruche miodowe trzy warstwy ciasta przełożone kremem karpatkowym. Wierzchnią warstwą jest karmel z zatopionymi włoskimi orzechami.
38. Ciasto Rafaello – jasny biszkopt przełożony konfiturą porzeczkową i masą maślaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Całość posypana tartą białą czekoladą.
37. Ciasto – kostka karmelowo-sezamowa
Kakaowy biszkopt, warstwa bitej śmietany, kruche ciasto przykryte masą maślaną z dodatkiem karmelu i pokruszonych sezamek. Wierzchnią warstwą jest polewa czekoladowa posypana wiórkami białej czekolady.
36. Ciasto karpatka z delicją – Kruche ciasto z warstwą budyniu waniliowego, delicjami, bitą śmietaną kremówką. Wierzchnia warstwa to ciasto parzone – ptysiowe. Całość posypana cukrem pudrem.
35. Ciasto czekoladowa frużelina – Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym, białą czekoladą, mascarpone i frużeliną malinową. Wierzchnia warstwa to pokruszone kakaowe ciasto nasączone kawą.
34. Makowiec z pianką – makowiec na kruchym cieście z aromatyczną, domową skórką pomarańczową. Wierzchnią warstwą jest delikatna pianka bezowa o smaku pomarańczy, posypana cukrem pudrem.
33. Ciasto kubanka – czekoladowy biszkopt przełożony masą maślaną z dodatkiem nutelli z warstwą ciastek z powidłami. Ostatnia warstwa ciasta to bita śmietana posypana wiórkami czarnej czekolady.
32. Jabłecznik szara reneta – kruche ciasto przełożone prażonymi jabłkami z cynamonem, masą maślaną z mielonymi orzechami włoskimi i polewą czekoladową z kolorową posypką.
31. Ciasto metrowiec – ciasto przekładane wielokrotnie warstwami kakaowymi i jasnymi na bazie oleju i warstwami kremu maślanego. Na wierzchu polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
30. Sernik królewski – klasyczny sernik z lekką nutką wanilii i ciastem kakaowym polany lukrem cytrynowym.
29. Sernik czekoladowy – słodkie ciasto kakaowo-czekoladowe z warstwą sernika o aromatycznym, delikatnym smaku wanilii, udekorowane mozaiką z białej i ciemnej czekolady.
28. Sernik z musem malinowym – sernik na kruchym spodzie z musem malinowym posypany wiórkami ciemnej i białej czekolady.
27. Ciasto jabłecznik fantazja – ciasto na bazie cynamonowego biszkoptu przełożonego jabłkami, masą budyniową, galaretką z biszkoptami i bitą śmietaną posypane wiórkami czekolady. Bardzo ciekawy i fantazyjny smak nietypowego jabłecznika
26.Ciasto chałwowy przysmak – kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną o smaku czekoladowym, kruszonka chałwowo-orzechowa polana czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów nadaje smak całemu ciastu. Prawdziwy przysmak chałwowy.
25. Jabłecznik pod pierzynką – kruche ciasto przełożone masą z jabłek posypanych cynamonem, przykryte delikatną bezową pierzynką na której znajduje się starkowane ciasto.
24. Makowiec po japońsku – prażony mak z bakaliami, bez dodatku mąki, Starkowane jabłka w cieście nadają delikatną wilgotność. Całość polana cytrynowym lukrem, posypana kandyzowanym ananasem i wiórkami białej czekolady.
23. Ciasto karmelowo – gruszkowe – biszkopt z warstwą kremu maślano-karmelowego, kremówką z kawałkami soczystych, świeżych gruszek i galaretką gruszkową. Na wierzchu dekoracja z kremu czekoladowego.
22. Ciasto kawowy likier – biszkopt kakaowy połączony z masą maślaną i likierem kawowym. Dekoracja ciasta to biszkopty nasączone kawą. Całość daje nam smak zbliżony do latte machiato.
21. Ciasto fistaszkowy duet – biszkopt przełożony masą fistaszkową z herbatnikami w duecie ze śmietanką o smaku karmelowym. Rozdrobnione fistaszki do konsystencji masła z herbatnikami i śmietaną wymieszaną z karmelem tworzą wyrafinowany niepowtarzalny smak.
20. Ciasto wiśniowa mozaika – ucierane ciasto z kakao połączone z drylowanymi wiśniami, przełożone kremem waniliowym i śmietaną o smaku wiśniowym. Ciasto udekorowane jest wiórkami z gorzkiej i białej czekolady oraz posypką truskawkową.
19a. Ciasto kostka Hiszpańska – kakaowy biszkopt przełożony dżemem z wiśni, masa z czekolady gorzkiej i mlecznej oraz pokruszone beziki, wierzchnią warstwę stanowi bita śmietana z polewą czekoladową.
lub
19b. Ciasto tortowe alpejska kaskada – kakaowy biszkopt przełożony dżemem z wiśni, masa maślano-karmelowa z pokruszonymi bezikami, wierzchnią warstwę stanowi bita śmietana z polewą czekoladową.
18.Ciasto piernik miodowy – delikatne ciasto piernikowe na naturalnym miodzie, przełożony powidłami śliwkowymi i bitą śmietaną. Posypany orzeszkami i wiórkami czekolady. Samo rozpływa się w ustach.
17. Ciasto straciatella z malinami – jest to ciasto którego bazą jest kakaowy biszkopt, przełożony bitą śmietaną z kawałkami czekolady. Niezapomnianego i orzeżwiającego smaku nadają świeże maliny z syropem miętowym i polewą czekoladową.
16. Ciasto Kora – delicjowo-biszkoptowa baza z wyraźnie wyczuwalnymi bakaliami. Lekko wilgotne, przełożone aksamitnym kremem, z akcentem owocowym w postaci brzoskwiń na wierzchniej warstwie. Polecam.
15. Sernik karmelowy – klasyczny sernik na kruchym spodzie z wyłożoną masą karmelową i solonymi orzeszkami. Polecam dla smakoszy karmelu i niezbyt słodkich ciast.
14. Sernik Rosa – to delikatne, lekkie i niezbyt słodkie ciasto, składające się z kremowego sernika na kruchym cieście i puszystą bezą z białek na wierzchniej warstwie.
13. Sernik na zimno – z pysznymi truskawkami w galaretce, przełożony masą twarogowo – śmietanową. Spód ciasta stanowią pokruszone ciastka dające czekoladowy posmak. Całość prezentuje się wyśmienicie, szczególnie polecane ze świeżymi owocami. Spód może być wykonany na biszkoptach lub cieście kruchym.
12. Sernik z brzoskwiniami – na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń i delikatną pianką z białek.
11. Sernik grecki – sernik na jogurtach typu greckiego polany polewą cytrynową.
10. Ciasto kruche krokodyle łzy – ciasto na delikatnym kruchym spodzie z dodatkiem powideł, środek stanowią nietypowe kulki z ciasta kruchego z marmoladą różaną. Kolejna warstwa to puszysta bita śmietana połączona z twarogiem i na samej górze pyszne biszkopty.
9. Ciasto szarlotka Królewska – szarlotka na jasnym biszkopcie z dodatkiem prażonych jabłek w galaretce cytrynowej lub agrestowej. Wierzchnią warstwę stanowi masa karpatkowa z wiórkami kokosowymi, która nadaje kremowy smak.
8. Ciasto truskawkowa fantazja – ciasto ze świeżych truskawek na jasnym biszkopcie. Środkową warstwę stanowi przepyszny mus truskawkowy ze świeżych truskawek, przykryty warstwą biszkoptu oraz masą budyniową o smaku maślanym. Na wierzchu truskawki w słodkiej galaretce.
7. Ciasto lodowa góra – niezwykłe połączenie kakaowego biszkoptu z masą karpatkową. Na wierzchu znajdziemy ciasteczka biszkoptowe zatopione w masie maślanej z dodatkiem drobno posiekanej skórki pomarańczowej.
6. Ciasto Tutti-Frutti – biszkopty przedzielone wiśniami w galaretce i bita śmietana o smaku kakaowym, nadają ciastu lekką kwaskowość. Wiórki kokosowe, orzeszki i słodkie płatki czekoladowe dodają łagodnego smaku. Pychota.
5. Ciasto Marysieńka – wilgotny biszkopt kakaowy w połączeniu z biszkoptem orzechowym i masą maślaną. Całość w polewie czekoladowej z wiórkami kokosowymi tworzą niepowtarzalny smak.
4. Ciasto Królewiec – ciekawa kompozycja ciasta miodowego i biszkoptu. Wyrazistości nadają ciastu powidła śliwkowe i aksamitna masa karpatkowa. Całość polana rozpuszczoną czekoladą i posypana wiórkami białej czekolady i skórką pomarańczową.
3. Sernik gotowany – CIASTO FIT
ciasto na naturalnym miodzie z mąki orkiszowej, twaróg gotowany półtłusty w połączeniu z masłem niskotłuszczowym, słodzone cukrem z brzozy, na górze orzechy włoskie zatopione w naturalnym miodzie.
2. Ciasto ciasto szefa – połączenie jasnego biszkoptu z herbatnikami maślanymi, karmelem i kwaskowym dżemem porzeczkowym. Wierzchnia warstwa to ubita śmietana kremówka posypana rodzynkami i płatkami migdałowymi. Słodycz karmelu, maślany smak herbatników i kwaskowość dżemu równoważą się tworząc z rodzynkami i płatkami migdałowymi przepyszną kompozycję smaków.
1. Ciasto makowa panienka – klasyczny biszkopt w połączeniu z biszkoptem makowym, przełożony aksamitną masą o smaku cytrynowym z polewą czekoladową i kandyzowanym ananasem, tworzą niepowtarzalny orzeżwiający łagodny smak.
Koszt usługi upieczenia ciasta plus produkty od 110 zł – do 140 zł za dużą blaszkę .
najmniejsza wielkość -(waga) tortu to 1,6 kg 10-12 porcji
Do wypieków używamy produktów renomowanych firm.
tel. 506-042-583 codziennie od 8.00 do 22.00
email: ciasta.elblag@gmail.com
fb. ciasta elblag
siedziba -ul. Robotnicza 244 /12 Elbląg
NIP 578-255-69-60
konto nr. 74 1020 1752 0000 0602 0258 8721