Torty i ciasta domowe tradycyjne – z produktów naturalnych.

tel. 506-042-583 codziennie od 8.00 do 22.00, email:  ciasta.elblag@gmail.com

facebook ciasta.elblag

NIP 578 255 69 60        konto nr. 74 1020 1752 0000 0602 0258 8721

siedziba Elbląg ul. Robotnicza 244/12

możliwość dowiezienia ciast i tortów do odbiorcy .

Koszt usługi plus produkty  od 110 zł – do 140 zł za dużą blaszkę .

         Zapraszamy do składania zamówień.

 

 

GALERIA MOICH CIAST  (aktualizacja strony 30.03.2024)
 


54. Piernik przełożony czekośliwką polany białą czekoladą z orzeszkami.

 

53. Seromakowiec – ser w połączeniu z makiem na kruchym kakaowym cieście z dodatkiem słodkiej brzoskwini.


52. Drożdżówka z makiem – ciasto drożdżowe z mielonym makiem i bakaliami bez olejków zapachowych, polane lukrem cytrynowym. 


51. Kostka jagodowa – biszkopt z warstwą aksamitnego kremu budyniowo-śmietankowego, warstwą musu jagodowego przełożony biszkoptem i polany polewą czekoladową posypaną wiórkami kokosowymi. Na wierzchu kostki rozetka z kremu śmietankowego.


50 . Sernik z musem piernikowym – sernik na kruchym cieście przełożony powidłami śliwkowymi i musem czekoladowym o smaku piernikowym. Całość posypana orzeszkami.


49 . Rolada biszkoptowa – rolada nadziewana czekośliwką i bitą śmietaną z mascarpone. Całość posypana wiórkami z czekolady.


 
48 . Malinowa chmurka – galaretka z malinami na kruchym cieście przykryta bitą śmietaną z maskarpone i zapieczoną bezą z płatkami migdałowymi. 

 

 


47. Pianka truflowa – kakaowy biszkopt z frużeliną wiśniową, kremem truflowym i pianką wiśniową. Całość pokryta polewą z czekolady.

 


46. Ciasto mus owocowy – czekoladowe ciasto przykryte warstwą musu z białej czekolady i warstwą musu owocowego. Mus owocowy może być borówkowy lub malinowy, truskawkowy, brzoskwiniowy, jagodowy.


 

45. Ciasto murzynek – murzynek tradycyjny przełożony frużeliną borówkową, bitą śmietaną z mascarpone. Całość udekorowana  posypką kakaową.

 

 

 


44. Ciasto piernikowy sernik – piernik na bazie naturalnego miodu przełożony warstwą powideł śliwkowych i masą sernikową. Górna warstwa to bita śmietana z mascarpone. Całość posypana wiórkami czekolady i płatkami migdałowymi.

 

 

 


43. Ciasto orzechowe marzenie – orzechowy biszkopt na bazie orzechów włoskich przełożony masą maślaną z dodatkiem rumu i karmelu. Wierzchnią warstwę stanowi kakaowy biszkopt przykryty waflem nasączonym polewą czekoladową i posypany płatkami czekoladowymi.

 

 


42. Ciasto jabłecznik babciny – kruche ciasto z warstwą rozdrobnionych lekko kwaskowatych jabłek z domieszką cynamonu, przykryte warstwą kruchego ciasta, posypane cukrem pudrem .

 


41. Ciasto chałwowe – Biszkopt przełożony masą maślaną nasączoną alkoholem z dodatkiem pokruszonej chałwy. Wierzch ciasta posypany kakao. Polecamy dla lubiących chałwę.

 


40. Ciasto mango – czekoladowy biszkopt przełożony musem z mango i warstwą bitej śmietany z kawałkami białej czekolady. Całość polana pyszną agrestową galaretką.

 


39. Ciasto orzechowiec (krówka) – kruche miodowe trzy warstwy ciasta przełożone kremem karpatkowym. Wierzchnią warstwą jest karmel z zatopionymi włoskimi orzechami.

 


38. Ciasto Rafaello – jasny biszkopt przełożony konfiturą porzeczkową i masą maślaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Całość posypana tartą białą czekoladą.

 


37. Ciasto – kostka karmelowo-sezamowa

Kakaowy biszkopt, warstwa bitej śmietany, kruche ciasto przykryte masą maślaną z dodatkiem karmelu i pokruszonych sezamek. Wierzchnią warstwą jest polewa czekoladowa posypana wiórkami białej czekolady.

 


36. Ciasto karpatka z delicją – Kruche ciasto z warstwą budyniu waniliowego, delicjami, bitą śmietaną kremówką. Wierzchnia warstwa to ciasto parzone – ptysiowe. Całość posypana cukrem pudrem.


35. Ciasto czekoladowa frużelina – Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym, białą czekoladą, mascarpone i frużeliną malinową. Wierzchnia warstwa to pokruszone kakaowe ciasto nasączone kawą.

 


34. Makowiec z pianką – makowiec na kruchym cieście z aromatyczną, domową skórką pomarańczową. Wierzchnią warstwą jest delikatna pianka bezowa o smaku pomarańczy, posypana cukrem pudrem.

img_9712ggimg_9715gg


33. Ciasto kubanka – czekoladowy biszkopt przełożony masą maślaną z dodatkiem nutelli z warstwą ciastek z powidłami. Ostatnia warstwa ciasta to bita śmietana posypana wiórkami czarnej czekolady.

img_9502ggimg_9500gg


32. Jabłecznik szara reneta – kruche ciasto przełożone prażonymi jabłkami  z cynamonem, masą maślaną z mielonymi orzechami włoskimi i polewą czekoladową z kolorową posypką.

img_9457gimg_9449g


31. Ciasto metrowiec – ciasto przekładane wielokrotnie warstwami kakaowymi i jasnymi na bazie oleju i warstwami kremu maślanego. Na wierzchu polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.

img_9419gimg_9423g


30. Sernik królewski – klasyczny sernik z lekką nutką wanilii i ciastem kakaowym polany lukrem cytrynowym.

img_9157gimg_9161g


29. Sernik czekoladowy –  słodkie ciasto kakaowo-czekoladowe z warstwą sernika o aromatycznym, delikatnym smaku wanilii, udekorowane mozaiką z białej i ciemnej czekolady.

img_9150gimg_9156g


28. Sernik z musem malinowym – sernik na kruchym spodzie z musem malinowym posypany wiórkami ciemnej i białej czekolady.

img_9113img_9108


27. Ciasto jabłecznik fantazja – ciasto na bazie cynamonowego biszkoptu przełożonego jabłkami, masą budyniową, galaretką z biszkoptami i bitą śmietaną posypane wiórkami czekolady. Bardzo ciekawy i fantazyjny smak nietypowego jabłecznika

IMG_9102gIMG_9098g


26.Ciasto chałwowy przysmak – kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną o smaku czekoladowym, kruszonka chałwowo-orzechowa polana czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów nadaje smak całemu ciastu. Prawdziwy przysmak chałwowy.

IMG_9061gIMG_9060g


25. Jabłecznik pod pierzynką – kruche ciasto przełożone masą z jabłek posypanych cynamonem, przykryte delikatną bezową pierzynką na której znajduje się starkowane ciasto.

IMG_9053gIMG_9051g


24. Makowiec po japońsku – prażony mak z bakaliami, bez dodatku mąki, Starkowane jabłka w cieście nadają delikatną wilgotność. Całość polana cytrynowym lukrem, posypana kandyzowanym ananasem i wiórkami białej czekolady.

IMG_9045g2IMG_9042g2


23. Ciasto karmelowo – gruszkowe  – biszkopt z warstwą kremu maślano-karmelowego, kremówką z kawałkami soczystych, świeżych gruszek i galaretką gruszkową. Na wierzchu dekoracja z kremu czekoladowego.

 


22. Ciasto kawowy likier – biszkopt kakaowy połączony z masą maślaną i likierem kawowym. Dekoracja ciasta to biszkopty nasączone kawą. Całość daje nam smak zbliżony do latte machiato.

IMG_8973IMG_8970


21. Ciasto fistaszkowy duet – biszkopt przełożony masą fistaszkową z herbatnikami w duecie ze śmietanką o smaku karmelowym. Rozdrobnione fistaszki do konsystencji masła z herbatnikami i śmietaną wymieszaną z karmelem tworzą wyrafinowany niepowtarzalny smak.

IMG_8957IMG_8959


20. Ciasto wiśniowa mozaika – ucierane ciasto z kakao połączone z drylowanymi wiśniami, przełożone kremem waniliowym i  śmietaną o smaku wiśniowym. Ciasto udekorowane jest wiórkami z gorzkiej i białej czekolady oraz posypką truskawkową.

IMG_8919IMG_8918


19a. Ciasto kostka Hiszpańska – kakaowy biszkopt przełożony dżemem z wiśni, masa z czekolady gorzkiej i mlecznej oraz pokruszone beziki, wierzchnią warstwę stanowi bita śmietana z polewą czekoladową.

lub


19b. Ciasto tortowe alpejska kaskada – kakaowy biszkopt przełożony dżemem z wiśni, masa maślano-karmelowa z pokruszonymi bezikami, wierzchnią warstwę stanowi bita śmietana z polewą czekoladową.

IMG_8880=3IMG_8883-2


18.Ciasto piernik miodowy – delikatne ciasto piernikowe na naturalnym miodzie, przełożony powidłami śliwkowymi i bitą śmietaną. Posypany orzeszkami i wiórkami czekolady. Samo rozpływa się w ustach.

IMG_8865IMG_8868


17. Ciasto straciatella z malinami – jest to ciasto którego bazą jest kakaowy biszkopt, przełożony bitą śmietaną z kawałkami czekolady. Niezapomnianego i orzeżwiającego smaku nadają świeże maliny z syropem miętowym i polewą czekoladową.

IMG_8792IMG_8797


16. Ciasto Kora – delicjowo-biszkoptowa baza z wyraźnie wyczuwalnymi bakaliami. Lekko wilgotne, przełożone aksamitnym kremem, z akcentem owocowym w postaci brzoskwiń na wierzchniej warstwie. Polecam.

IMG_8604IMG_86082222


15. Sernik karmelowy – klasyczny sernik na kruchym spodzie z wyłożoną masą karmelową i solonymi orzeszkami. Polecam dla smakoszy karmelu i niezbyt słodkich ciast.

IMG_8846IMG_8858


14. Sernik Rosa – to delikatne, lekkie i niezbyt słodkie ciasto, składające się z kremowego sernika na kruchym cieście i puszystą bezą z białek na wierzchniej warstwie.

IMG_8890IMG_8888


13. Sernik na zimno – z pysznymi truskawkami w galaretce, przełożony masą twarogowo – śmietanową. Spód ciasta stanowią pokruszone ciastka dające czekoladowy posmak. Całość prezentuje się wyśmienicie, szczególnie polecane ze świeżymi owocami. Spód może być wykonany na biszkoptach lub cieście kruchym.

IMG_8598IMG_8600


12. Sernik z brzoskwiniami – na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń i delikatną pianką z białek.

IMG_8835IMG_8830


11. Sernik grecki – sernik na jogurtach typu greckiego polany polewą cytrynową.

img_9081gimg_9080g


10. Ciasto kruche krokodyle łzy ciasto na delikatnym kruchym spodzie z dodatkiem powideł, środek stanowią nietypowe kulki z ciasta kruchego z marmoladą różaną. Kolejna warstwa to puszysta bita śmietana połączona z twarogiem i na samej górze pyszne biszkopty.

IMG_8617IMG_8615


9. Ciasto szarlotka Królewska – szarlotka na jasnym biszkopcie z dodatkiem prażonych jabłek w galaretce cytrynowej lub agrestowej. Wierzchnią warstwę stanowi masa karpatkowa z wiórkami kokosowymi, która nadaje kremowy smak.

IMG_8619IMG_8622


8. Ciasto truskawkowa fantazja – ciasto ze świeżych truskawek na jasnym biszkopcie. Środkową warstwę stanowi przepyszny mus truskawkowy ze świeżych truskawek, przykryty warstwą biszkoptu oraz masą budyniową o smaku maślanym. Na wierzchu truskawki w słodkiej galaretce.

IMG_8629 IMG_8632


7. Ciasto lodowa góra – niezwykłe połączenie kakaowego biszkoptu z masą karpatkową. Na wierzchu znajdziemy ciasteczka biszkoptowe zatopione w masie maślanej z dodatkiem drobno posiekanej skórki pomarańczowej.

IMG_8642IMG_8639


6. Ciasto Tutti-Frutti – biszkopty przedzielone wiśniami w galaretce i bita śmietana o smaku kakaowym, nadają ciastu lekką  kwaskowość.  Wiórki kokosowe, orzeszki i słodkie płatki czekoladowe dodają łagodnego smaku. Pychota.

IMG_8652IMG_8655


5. Ciasto Marysieńka – wilgotny biszkopt kakaowy w połączeniu z biszkoptem orzechowym i masą maślaną. Całość w polewie czekoladowej z wiórkami kokosowymi tworzą  niepowtarzalny smak.

IMG_8661

IMG_8659


4. Ciasto Królewiec – ciekawa kompozycja ciasta miodowego i biszkoptu. Wyrazistości  nadają ciastu powidła śliwkowe i aksamitna masa karpatkowa. Całość polana rozpuszczoną czekoladą i posypana wiórkami białej czekolady i skórką pomarańczową.

IMG_8746IMG_8751


3. Sernik gotowany – CIASTO FIT

ciasto na naturalnym miodzie z mąki orkiszowej, twaróg gotowany półtłusty w połączeniu z masłem niskotłuszczowym, słodzone cukrem z brzozy, na górze orzechy włoskie zatopione w naturalnym miodzie.

IMG_8677 IMG_8679


2. Ciasto ciasto szefa – połączenie jasnego biszkoptu z herbatnikami maślanymi, karmelem i kwaskowym dżemem porzeczkowym. Wierzchnia warstwa to ubita śmietana kremówka posypana rodzynkami i płatkami migdałowymi. Słodycz karmelu, maślany smak herbatników i kwaskowość dżemu równoważą się tworząc z rodzynkami i płatkami migdałowymi przepyszną kompozycję smaków.

 

IMG_8703IMG_8699

 


 1. Ciasto makowa panienka – klasyczny biszkopt w połączeniu z biszkoptem makowym, przełożony aksamitną masą o smaku cytrynowym z polewą czekoladową i kandyzowanym ananasem, tworzą niepowtarzalny orzeżwiający łagodny smak. 

IMG_8722-2IMG_8725-2

 

 


Koszt usługi upieczenia ciasta plus produkty  od 110 zł – do 140 zł za dużą blaszkę .

najmniejsza wielkość -(waga) tortu to 1,6 kg  10-12 porcji

Do wypieków używamy produktów renomowanych firm.

tel. 506-042-583 codziennie od 8.00 do 22.00

email:  ciasta.elblag@gmail.com 

fb. ciasta elblag

siedziba -ul. Robotnicza 244 /12  Elbląg

NIP 578-255-69-60

konto nr. 74 1020 1752 0000 0602 0258 8721

 

 

 

 

 


Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz